Over Remco Ridder

Met bijna 25 jaar ervaring als therapeut draai ik (Remco Ridder) inmiddels al even mee in de gezondheidszorg. En nog steeds doe ik dat met heel veel plezier. Ik heb ervaren dat ‘mensen helpen’ met hun lichamelijke problemen echt een drijfveer voor mij is. Persoonlijke contact is hierbij, naast vakkennis, een belangrijke factor.

In de medische wereld is helaas ook nog veel onduidelijkheid over het bewegingsapparaat. Het mooie van mijn vak is om mensen inzicht te kunnen verschaffen en concrete hulp te bieden. In dat opzicht zijn de echte ‘puzzels’ vaak het mooist.

Sinds 2011 combineer ik mijn werk als manueel therapeut met het afstellen van racefietsen en mountainbikes. Dit om de berijder zo optimaal mogelijk te positioneren op zijn fiets zodat comfort en prestaties hand in hand gaan. Ook hierbij spelen lichamelijke klachten vaak een rol. Zie hiervoor ook de website van Velometric.

De laatste jaren ben ik tevens gespecialiseerd in kinder-manueeltherapie. Dit gaat om het behandelen van jonge kinderen en in het bijzonder baby’s met voorkeurshouding (KISS-syndroom).